Warning: strpos() [function.strpos]: needle is not a string or an integer in /home/adenien.nl/public_html/index.php on line 35
Onze reis van Noordwijkerhout naar Santiago de Compostela
Santiago!!!! 
Wednesday, August 23, 2006, 07:31 PM
Hoi allemaal,

Voorlopig volgt hier het laatste bericht uit Spanje.
Onze tocht is ten einde. Vanochtend zijn we per bus vanuit Finisterre terug gegaan naar Santiago om daar aan onze laatste verplichtingen te kunnen voldoen en daarmee de tocht ook voor ons eigen gevoel af te kunnen gaan ronden. De bustocht door Galicie was niet om blij van te worden, de branden hebben hier enorm huis gehouden en er is heel veel natuur verwoest. In Santiago zijn we naar de pelgrimsmis geweest en dat bleek een enorm circus te zijn met veel kabaal, fotograverende mensen en weinig gelegenheid tot enige reflexie. Teleurstellend dus maar daar staan genoeg andere momenten tegenover zodat het nauwelijks een negatief stempel kan drukken. De kaarsen branden voor iedereen die erom gevraagd heeft en ook voor diegenen die er niet om gevraagd heeft. Vervolgens hebben we de terugreis kunnen regelen en dat verliep buitengewoon verrassend. Zoals bekend wilden we per bus of trein terug naar huis komen maar het wordt het vliegtuig!! De bus was helemaal volgeboekt tot volgende week dinsdag en zolang wilden we zeker niet hier blijven. We hebben nu een vlucht geboekt die uiteindelijk nog voordeliger is dan de bus en die ons morgen vanuit Santiago via Madrid naar Amsterdam brengt. Daar hopen we morgen rond middernacht aan te komen en via Leiden huiswaarts te keren. We zijn van plan het laatste stuk hoe dan ook te voet af te leggen dus we zien het wel. Opnieuw willen we iedereen bedanken die meegeleefd heeft met ons bij deze geweldige ervaring. De reacties waren soms hartverwarmend, stimulerend en veelal ook bemoedigend en lief. Ze waren vaak een hart onder de riem op de momenten dat we het ook wel eens wat moeilijker hadden. We komen weer thuis, gaan de draad weer opnemen en langzamerhand weer wennen aan het dagelijkse leven.
Voorlopig hebben we nog een dikke 2 weken de tijd voordat we weer aan het werk gaan, dus we doen het nog even rustig aan.
Aan allen de hartelijke groeten en gauw tot ziens, Ineke en Ad.

[ 13 reacties ] ( 354 keer bekeken )
Laatste dag op Finnsterre 
Tuesday, August 22, 2006, 10:38 AM
Hallo Allen, de zon schijnt, de zee is diep blauw, het eten is goddelijk, kortom het leven is heerlijk.Morgen gaan we met de bus naar Santiago en gaan naar de pelgrimsmis en hopen het wierrookvat te zien zwaaien. Dan nog even wat kleine souveniertjes kopen en dan de tickets voor de terugreis regelen. Het wordt de bus!!!, met detrein is het erg duur, en volgens zeggen rijdt er elke dag een bus naar Amsterdam. Of dit zo is moeten we nog afwachten maar we verwachten vrijdag weer in ons landje te zijn. We zien een heleboel bekende pelgrims hier dus onze verhalen kunnen we goed kwijt. Nou dat was het heel veel liefs en we zien elkaar snel dikke knuffel Ad en Ineke

[ 23 reacties ] ( 515 keer bekeken )
Finisterre 
Monday, August 21, 2006, 11:51 AM
Lieve allemaal,

Het is hier onbeschrijflijk mooi!!
We worden omsloten door de Atlantische Oceaan en hebben gisteren ons ritueel uitgevoerd door het verbranden van een kledingstuk als symbool voor het achterlaten van het oude leven en het begin van het nieuwe. Zo dramatisch als het hier geformuleerd is is het gelukkig niet voor ons maar we beleven het wel in die sfeer. Hartstikke leuk om te merken dat er door zovelen zo intens is meegeleefd. We bedanken iedereen voor deze morele support. Liefs, Ineke en Ad

[ 23 reacties ] ( 220 keer bekeken )
SANTIAGO!!! 
Saturday, August 19, 2006, 03:48 PM
Lieve allemaal!
We zijn er! Het is nog niet te bevatten dat onze tocht hier bij de kathedraal eindigt. Daarom gaan we ook nog door naar Kaap Finisterre om een paar dagen bij te komen en ons te bezinnen over hoe we terug moeten komen. De laatste week stond in het kader van Galicie, waarbij de laatste loodjes redelijk zwaar wogen door de overvloed aan regen! Maar ook dit is nu achter de rug en vandaag is het een feestdag! Ingehaad door Lien en Dave en door vele medepelgrims maakte de hele tocht meer dan waard. Zoals Ad citeerde: onze camino zit erop maar onze weg gaat verder. Als we in Nederland zijn dan horen jullie het. heel veel liefs en nogmaals dank voor alle reacties! Ad en Ineke

[ 301 reacties ] ( 1729 keer bekeken )
mijlpaal! 
Wednesday, August 16, 2006, 08:18 PM
15 augustus 2006: nog 99 km te gaan![ 131 reacties ] ( 439 keer bekeken )
vervolg 
Monday, August 14, 2006, 06:21 PM
Hallo familie, vrienden en belangstellenden,

Gisteren werd onze berichtgeving wreed verstoord door zoiets onbenulligs als het falen van de techniek! Nu dus het vervolg. Laten we het er op houden dat ook deze keer we in het goede gesternte van Jacobus stonden er er opnieuw weer een oplossing kwam voor het slaapprobleem. We hebben dus opnieuw niet onder de sterren hoeven te slapen. Overigens vinden we dat niet erg want de nachten worden steeds kouder naarmate we dichter bij de kust komen. We zitten nu op minder dan 120 km van onze bestemming in het stadje Sarria, een door koning Alphonso 1X gesticht stadje tijdens zijn middeleeuuwse pelgrimage. We weten ook, dat wat we al vermoeden, we ons geen zorgen hoeven te maken. De branden hebben aan de westkant van S de C gewoed en wij naderen vanuit het oosten. Ook hebben we van Lieneke gehoord dat haar vacantie doorgaat en we dus komend we een rendez-vous hebben. We kijken er enorm naar uit !! Galicie is prachtig, groen en verfrissend na onze wandeling over de mesetas (hoogvlakten) waar de akkers eindeloos en dor waren. We trekken met veel genoegen verder en houden jullie op de hoogte. Veel liefs en opnieuw dank voor de reacties en belangstelling. Groet van Ineke en Ad. Hasta luego !!

[ 8 reacties ] ( 893 keer bekeken )
Galicie 
Sunday, August 13, 2006, 02:13 PM
Hoi allemaal,
We zijn inmiddels, gisteren, in Galicie beland en dat betekent dat het eind van onze Camino in zicht is. Voor dat het echter zover is hebben we nog een hele week om te genieten van een prachtige omgeving. We lopen strukken van de Camino over paden van meer dan 1000 jaar oud en hebben spectaculaire uitzichten als we onze beloning ophalen na een uiterst inspannende klim. Het blijft een hele inspanning om de tocht uit te lopen maar we hebben het er met plezier voor over. Aan het eind van de dag wacht steeds het genot van eindelijk de sandalen te mogen uittrekken en een koude Cervaza te kunnen drinken. Zaterdag, of als het zo uitkomt eendag later hopen we in Santiago te zijn en tot nu toe geloven we niet dat we ons zorgwen hoeven te maken over de branden. Over het algemeen reist het bericht over de Camino erg snel maar tot nu toe hebben we niks zorgelijks gehoord. Hopen maar dat het zo blijft en anders moeten we op een andere manier in S. de C. zien te komen. Voorlopig geen zorg dus!
Vandaag hebben we ons als echte pelgims gedragen en op de dag des Here, een rustdag, maar 7 km gelopen. Dat had vooral te maken met het feit dat we gisteren voor het eerst werden geconfronteerd met het gegeven dat we nergens een slaapplaats meer konden vinden.

[ 4 reacties ] ( 3596 keer bekeken )
Villafranca del Bierzo en hartelijk dank!!!! 
Friday, August 11, 2006, 10:36 PM
Hallo Allemaal, allereerst even van het hart dat we heel erg blij zijn met al de gelukswensen en oppeppers voor mijn verjaardag en het allerlaatste gedeelte van onze tocht.Het is erg pittig op dit moment de dagtochten zijn erg zwaar, veel bergen en dalen over smalle paden die nauwelijks te belopen zijn. Als je geen blaren had dan krijg je ze nu wel en vooral zere voeten van al die rolkeien.
Jacobus heeft het vast als laatste penetentie bedacht denken we, maar we houden vol.
Het is inderdaad af en toe aanlokkelijk om de jet te pakken maar neen!!!! wij pelgrims gaan tot het laatste gaatje, of tewel tot het laatste ezelspaadje.
De bosbranden zijn eigelijk nu pas op het nieuws in Spanje, wat we gezien hebben op t.v. is niet leuk.Wij hebben op de camino nog geen nieuws gehoord over eventueel omleidingen en volgens het laatste nieuws is het op zijn ergst te Ponteverde waar Lien en Dave naar toe gaan.
Dat is eigelijk heel naar want zij komen ons inhalen!!! Maar Jacobus gaat hier vast iets aan doen nu wij zover gegaan zijn.We wachten af .lopen door en tellen af, nogacht wandeldagen te gaan en dan zit onze camino erop. Heel veel liefs aan allen duim voor ons en een knuffel voor ieder die hem wil. Ad en Ineke

[ 1 reactie ] ( 2006 keer bekeken )
Bezoek aan de stad Leon en daarna weer verder westwaarts 
Monday, August 7, 2006, 03:03 PM
Hallo Allemaal, even bijpraten over ons bezoek aan de stad Leon, dat was erg boeiend en de kathedraal erg indrukwekkend van de buitenkant want toen wij erin wilde was hij dicht!!!!
Leon is verder een oude stad met alle dingen die erbij horen en we hebben ervan genoten.Ondertussen trekken we langzaam verder over de paramo (hoogvlakte droog maar wel meer met vegetatie zodat er weer wat te zien is.Ondertussen doemen de montes de Leon op die we over over enkele dagen over moeten dus dat wordt weer klimmen geblazen!!!
We doen het rustig aan want we liggen goed op schema.
We zien dagelijks wat voor een problemen het geeft als je teveel k.m. doet en in de brandende zon door blijft lopen.Je wil niet weten wat je op de camino ziet sukkelen en doorgaat!!!
Daar passen we voor want we willen niet voor de poorten van Santiago struikelen.
Wat wel erg leuk is dat er zoveel mensen op weg zijn ieder op zijn eigen manier.
Ons is uitgelegt dat de camino Frances bestaat uit drie delen, van San Jean P de Port naar Burgos is fysiek moeilijk, van Burgos naar Leon is psychisch een zware tocht en van Leon naar Compostella is vooral spiritueel van karakter. Hoe,dat zal nog blijken maar volgens ons hebben we het laatste gedeelte al in Frankrijk ondergaan.
Enfin nog minder dan 300 k.m te gaan, de spirit is goed en de voeten ook!!! Heel veel liefs van Ineke en Ad en dank voor de reacties en ja, we zijn op de hoogte van de geboorte van Kris .Andre en Alice, alsnog zeer van harte!!

[ 10 reacties ] ( 1083 keer bekeken )
catillia y leon 
Wednesday, August 2, 2006, 03:43 PM
Hoi allemaal,

Allereerst, opnieuw dank voor de reacties en speciaal voor Lieneke die de ondankbare taak op zich heeft genomen de fotoo,s te selecteren en die aan het weblog toe te voegen. Wij zijn er blij mee!!
Ondertussen blijft het met ons goed, om niet te zeggen steeds beter gaan. De lichamelijke ongemakken zijn geleidelijk aan naar de achtergrond verdwenen en we voelen ons goed! In Burgos merkten we onafhankelijk van elkaar dat we ook wel weer een beetje naar huis beginnen te verlangen, soms het zat zijn met zoveel andere snukers een zaal te moeten delen of alweer die rugzak in dan wel uit te moeten pakken. Gelukkig zijn dat momenten die ook weer snel voorbij gaan zodat het genieten toch op de voorgrond blijft staan.We maken dagelijks prachtige tochten, momenteel door de provincie Castillia y Leon waar we door onafzienbare akkers lopen waar de boeren bezig zijn het graan te maaian en en een dor stoppelveld achter te laten. Soms wat saai, op andere momenten indrukwekkend door de onafzienbare ruimte die het landschap heeft. We lopen op de Meseta,s, de hoogvlakte van Noord Spanje en zijn op weg naar Galicie, een meer groen gedeelte van het land, o.a. bekend van zijn voorliefde voor zeefruit. Daar gaan we ons hart dus ophalen. De contacten met andere pelgrims zijn gewoon erg leuk. We vernemen regelmatig dat we herkend worden, de mennsen zijn zo kies ons de bijnaam ¨blondies¨ te hebben toebedeeld. Inmiddels is op het gedeelte van de Camino waar wij lopen ook bekend dat we uit Nederland zijn vertrokken en dat levert soms hilarische momenten op als mensen in spontaan applaus losbarsten of een foto willen maken. We verdragen deze momenten in stille trots en ook uit dankbaarheid dat we ertoe in staat zijn en dat we het ook kunnen en willen. Komend we zijn we in Leon en zijn van plan daar onze laatste rustdag op te nemen voordat we richting Santiago gaan. Het worden nog een paar mooie maar ook lastige weken met de nodige beklimmingen. We zijn topfit dus dat hoeft verder geen belemmering te zijn. Nou voorlopig was het dit wel weer even; vanuit Leon melden we ons weer. Voor diegenen die nog vacantie hebben; geniet ervan, wij doen het ook.Iedereen de hartelijke groetenen tot de volgende keer. Ineke en Ad.


[ 3 reacties ] ( 1126 keer bekeken )

Next