Warning: strpos() [function.strpos]: needle is not a string or an integer in /home/adenien.nl/public_html/index.php on line 35
Onze reis van Noordwijkerhout naar Santiago de Compostela
Bezoek aan de stad Leon en daarna weer verder westwaarts 
Monday, August 7, 2006, 03:03 PM
Hallo Allemaal, even bijpraten over ons bezoek aan de stad Leon, dat was erg boeiend en de kathedraal erg indrukwekkend van de buitenkant want toen wij erin wilde was hij dicht!!!!
Leon is verder een oude stad met alle dingen die erbij horen en we hebben ervan genoten.Ondertussen trekken we langzaam verder over de paramo (hoogvlakte droog maar wel meer met vegetatie zodat er weer wat te zien is.Ondertussen doemen de montes de Leon op die we over over enkele dagen over moeten dus dat wordt weer klimmen geblazen!!!
We doen het rustig aan want we liggen goed op schema.
We zien dagelijks wat voor een problemen het geeft als je teveel k.m. doet en in de brandende zon door blijft lopen.Je wil niet weten wat je op de camino ziet sukkelen en doorgaat!!!
Daar passen we voor want we willen niet voor de poorten van Santiago struikelen.
Wat wel erg leuk is dat er zoveel mensen op weg zijn ieder op zijn eigen manier.
Ons is uitgelegt dat de camino Frances bestaat uit drie delen, van San Jean P de Port naar Burgos is fysiek moeilijk, van Burgos naar Leon is psychisch een zware tocht en van Leon naar Compostella is vooral spiritueel van karakter. Hoe,dat zal nog blijken maar volgens ons hebben we het laatste gedeelte al in Frankrijk ondergaan.
Enfin nog minder dan 300 k.m te gaan, de spirit is goed en de voeten ook!!! Heel veel liefs van Ineke en Ad en dank voor de reacties en ja, we zijn op de hoogte van de geboorte van Kris .Andre en Alice, alsnog zeer van harte!!

[ 10 reacties ] ( 1083 keer bekeken )
catillia y leon 
Wednesday, August 2, 2006, 03:43 PM
Hoi allemaal,

Allereerst, opnieuw dank voor de reacties en speciaal voor Lieneke die de ondankbare taak op zich heeft genomen de fotoo,s te selecteren en die aan het weblog toe te voegen. Wij zijn er blij mee!!
Ondertussen blijft het met ons goed, om niet te zeggen steeds beter gaan. De lichamelijke ongemakken zijn geleidelijk aan naar de achtergrond verdwenen en we voelen ons goed! In Burgos merkten we onafhankelijk van elkaar dat we ook wel weer een beetje naar huis beginnen te verlangen, soms het zat zijn met zoveel andere snukers een zaal te moeten delen of alweer die rugzak in dan wel uit te moeten pakken. Gelukkig zijn dat momenten die ook weer snel voorbij gaan zodat het genieten toch op de voorgrond blijft staan.We maken dagelijks prachtige tochten, momenteel door de provincie Castillia y Leon waar we door onafzienbare akkers lopen waar de boeren bezig zijn het graan te maaian en en een dor stoppelveld achter te laten. Soms wat saai, op andere momenten indrukwekkend door de onafzienbare ruimte die het landschap heeft. We lopen op de Meseta,s, de hoogvlakte van Noord Spanje en zijn op weg naar Galicie, een meer groen gedeelte van het land, o.a. bekend van zijn voorliefde voor zeefruit. Daar gaan we ons hart dus ophalen. De contacten met andere pelgrims zijn gewoon erg leuk. We vernemen regelmatig dat we herkend worden, de mennsen zijn zo kies ons de bijnaam ¨blondies¨ te hebben toebedeeld. Inmiddels is op het gedeelte van de Camino waar wij lopen ook bekend dat we uit Nederland zijn vertrokken en dat levert soms hilarische momenten op als mensen in spontaan applaus losbarsten of een foto willen maken. We verdragen deze momenten in stille trots en ook uit dankbaarheid dat we ertoe in staat zijn en dat we het ook kunnen en willen. Komend we zijn we in Leon en zijn van plan daar onze laatste rustdag op te nemen voordat we richting Santiago gaan. Het worden nog een paar mooie maar ook lastige weken met de nodige beklimmingen. We zijn topfit dus dat hoeft verder geen belemmering te zijn. Nou voorlopig was het dit wel weer even; vanuit Leon melden we ons weer. Voor diegenen die nog vacantie hebben; geniet ervan, wij doen het ook.Iedereen de hartelijke groetenen tot de volgende keer. Ineke en Ad.


[ 3 reacties ] ( 1126 keer bekeken )
weer nieuwe plaatjes 
Tuesday, August 1, 2006, 09:26 PM
Zie het fotoboek voor nieuwe foto's van het traject Nevers - St Jean Pied de Port. Groetjes!

[ 67 reacties ] ( 1148 keer bekeken )
Burgos 
Thursday, July 27, 2006, 12:35 PM
Hoi allemaal,

Vanuit een zonovergoten Burgos, hallo allemaal.
We hebben een rustdagje in Burgos en het bevalt prima na dagenlang achterelkaar te hebben doorgelopen. We zitten in een klein hotelletje aan de rand van de historische binnenstad van Burgos en genieten van de weelde om gewoon onze spulletjes niet mee te hoeven sjouwen. We hebben begrepen dat er in NL. een hittegolf was/is en dat het dagelijkse leven er aardig onder gebukt gaat. Hier is het ook aardig warm, zeker na 2 uur s,middags, dan is het lopen niet goed meer mogelijk, om die reden zijn we al vroeg op pad om voor die tijd zo,n 25 km te pakken te hebben. De afgelopen dagen waren niet buitengewoon interessant, wel door de bergen maar ook veel industrie. Het hoort er gewwon bij.Vandaag nemen we de tijd om de stad wat beter te bekijken. Zeker de kathedraal is erg indrukwekkend en neemt in de binnenstad een prominente plaats in. Verder zijn er veel kleine winkeltjes en naar het zich laat aanzien leuke restaurantjes en leuke terrasjes die schreeuwen om een bezoekje. Het pelgrmeren in Spanje is van een andere orde dan in Frankrijk. Waar we in Fr. vaak het gevoel haddeb alleen op weg te zijn is dat hier in Sp. totaal anders. Vanaf St. Jean P. de P. is het een soort van filewandelem. Het is erg druk op de Camino met wandelaars van allerlei nationaliteit. Dat maakt hetook wel weer erg leuk. Entoch vonden we de periode in Fr. leuker omdat we daar het gevoel hadden met iets bijzonders bezig te zijn terwijl we hiet een van de velen zijn. Dat maakt het toch anders. Dat neemt niet weg dat we iedere dag opnieuw enorm genieten van alle ervaringen. Of het nu een albergue is met 80 slaapplaatsen en een koude douche of zoals vandaag een lekker hotelletje met heerlijk ligbad.
We verwachten over 3 weken in Santiago aan te komen; we hebben inmiddels minder dan 500 km te gaan. Daar treffen we Lieneke en Dave en met hen gaan we naar Kaap Finistera om daar ritueel iets te verbranden, een kledingstuk of i.d. en daarmee het oude achter ons te laten en aan een nieuwe episode van ons leven te beginnen. Mogelijk dat we daar nog een paar dagen blijven maar het idee is toch om dan zsm weer naar huis te gaan. Hoe, dat moeten we nog uitzoeken als we in Santiago zijn maar het plan is om dat met de trein te doen.
Nou, voorlopig is het nog niet zover, we blijven genieten en avonturen beleven op de Camino.
We melden ons weer bij een volgende gelegenheid, voor nu aan allen veel liefs en opnieuw dank voor de reactie(s). Groeten, Ineke en Ad

[ 28 reacties ] ( 1766 keer bekeken )
Van Rioja naar Castilie 
Sunday, July 23, 2006, 03:42 PM
Hallo familie, vrienden en geintresseerden,

We zijn inmiddels al een eindje in Spanje gevorderd, morgen verlaten we met enige moeite de wijnstreek van Riogja en verlaten die voor de droogte van Castilie. Als dat maar geen slecht voorteken is want we waarderen de geneugten van de streek inmiddels zeer!!! Wezijn ook enigszins verbaasd dat we ook hier weer een zeker ritme hebben opgebouwd, daar valt kennelijk niet aan te ontkomen; 5 uur opstaan, douchen ( doen we als enigen), rugzak inpakken in alle stilte voor zover dat mogelijk is want er liggen dan nog zeker een half uurtje 30 tot 60 mensen al dan niet te snurken. Vervolgens zien waar en wat en zelfs of er iets te eten is maar tot nu toe lukt dat nog steeds. Zondags is het wel lastiger maar zoals gezegd we hebben nog geen problemen ondervonden.Rond half 7 gaan we dan van start en proberen rond 9/10 uur ergens koffie te scoren. Daarna is het afgewisseld met pauzes naar onze bestemming lopen, ons moeten inschrijven en een stempel verzamelen voor ons pelgrimspaspoort,bed inrichten, douchen, en de was doen. Vervolgens laven we ons met een welverdiend biertje en bekijken het stadje, of zoals aanbevolen, de steden zoals Pamplona, Burgos en Leon. Dat zijn ook de plaatsen waar we een rustdag nemen en een hotelletje induiken. In zekere zin zijn we dan wel luxe pelgrims maar er staan genoeg ontberingen tegenover.s.avonds is het rond 8 uur (uit) eten, de zgn. pelgrimsmaaltijd in een plaatselijk restaurentje. Het eten is van erg goede kwaliteit en echt Spaans. Heerlijk. Meestal eten we met een groep van mensen met wie we ook overdag contact hebben, als we elkaar al treffen, want ieder gaat toch z,n eigen pelgrimsweg. Af en toe zijn er ook kleine momentjes dat we met smart denken aan ons eigen bedje of lekker even hangen op de bank voor de buis. Meestal is dat gelukkig ook weer snel over. Het is hoop ik voor iedereen duidelijk dat we het nog steeds erg naar onze zin hebben en geen plannen hebben om daar verandering in aan te brengen. Het nieuws gaat aan ons voorbij, net als het begrip van tijd en dag. Ik heb heus wel aan je gedacht Jan Visser !!!!
We hebben van de vierdaagse gehoord en Lieneke geeft ons trouw de laatste weerberichten door. Morgen is er weer een nieuwe etappe, we dwalen rustig door en genieten volop.Dank opnieuw voor de reacties, van het bemoedigende effect wordt nog steeds genoten. Liefs aan allen, dikke zoen voor wie die hebben wil en hartelijke groeten van Ineke en Ad


[ 4 reacties ] ( 1241 keer bekeken )
Door Navarra naar Rioga, oude bruggen en giftige rivieren en naar Moorse koepels 
Wednesday, July 19, 2006, 03:45 PM
Lieve allemal,

De karavaan trekt verder, we zien Navarra op een spektulare mooie manier.
We lopen over ezelspaden en oude pelgrimspaden die vol keien liggen en ja hoor de eerste blaar is een feit.
Gelukkig is de compeet overal verkrijgbaar, en klouteren we rustig verder bij een temperatuur van bijna 40 graden
De natuur is overweldigend rouw en heet afwisselend met sappige wijngaarden en soms bossen.
Er stromen ook heel wat rivieren en dat is lekker om langs te lopen.
We komen door vergeten dorpen en stadjes die erg oud zijn en prachtige kerken hebben met altaren van bladgoud.
Veel van die dorpjes hebben een bron waar je kunt drinken en nog lekkerder je voeten in kunt afkoelen, eten en drinken kun je bijna in elk gat waar een bar is, daar drinken we ook de cortadootjes!!!! en natuurlijk de servesa die meteen verdampt. We lopen nu richting Navarette dit gedeelte gaat dor de streek Rioga en sommige stadjes hebben enorme mooie kastelen kerken en nog meer middeleeuwse bouw werken,we gaan dat allemaal zien voordat we in Burgos komen.We moeten er overgens wel hard voor werken en goed op onze geznndheid letten, we hebben al heel wat mensen voor gaas zien gaan die dachten dit stuk camino even te doen, zo werkt dat dus niet.
We verblijven in allerlei refugioos en maken van alles mee, de pelgrimsmaaltijden zijn goed en vers we hebben de pannen maar afgegeven want koken is er niet meer bij.Met de contacten op de sterrenweg is het een komen en gaan, soms loop je dagen met dezelfde groep en dan ineens loop je weer met anderen.
Mestal ontmoet je elkaar weer in de loop van de middag bij het aankomen in de refugio en dan krijg je een hartelijk ola en gaan de duimen omhoog.wederom genoten van jullie lieve groetjes en berichten, fijn dat het in Nederland ook mooi weer is,dan vallen we niet zo op als we terug komen!!!!! Overgens zijn we alleen maar bruin in onze gezichten,armen driekwart benen, de rest nou daar zal ik het maar niet over hebben. Oke mensen dat was het weer, het blijft een avontuur en we hebben nog nooit zoveel fotoos genomen. Iedereen de lievee groetjes en een dikke knuffel van ons Ineke en Ad


[ 5 reacties ] ( 293 keer bekeken )
Pyreneen 
Monday, July 17, 2006, 05:15 PM
Hoi familie, vrienden.

Zoals al eerder gemeld stonden we in St. Jean Pied de Port aan de voet van de Pyreneen en hebben die inmiddels genomen. Het was een prachtige dag om Frankrijk tijdens zijn nationale feestdag te verlaten en aan een nieuwe fase van onze camino te beginnen. De Pyreneen waren een prachtige, onvertelijke en onbvergelijkbare ervaring. Het was helder, en waar we eerst nog tegen op keken lag een paar uur verder aan onze voeten. We hebben ong, 6 uur geklommen voordat we de afdaling naar Spanje in konden zetten en ondertussen genoten van wilde paarden, gieren en andere roofvogels. Het was echt adembenemend!!! Vervolegens zijn we in Roncevalles geariveerd na eerst historisvhe plaatsen te zijn gepasseerd zoals de pas waar Roeland met zijn Olifantshoorn werd verslagen en gedood ( Karel de Grote ) Tevens de weg gelopen die Napoleon aan liet leggen om zijn troepen sneller in Spanje te krijgen. Prachtig.
In Roncevalles zijn we met onze neus in de pelgrims drukte en refugios beland. Ontzettend veel mensen zijn onderweg en die moeten op een of andere manier ook onder de pannen worden gebracht. Tot nuu toe lukt het ons nog goed om onderdak te vinden, de ene keer wat plezieriger dan de andere, maar dat hebben we maar te nemen. Er zijn veel voorzieningen zoals goedkoop slapen en eten zodat we onze pannetjes hebben achtegelaten en met de Spanjaarden mee eten. Erg leuk om te doen en gezellige momenten om naar uit te kijken Verder is het dagelijks vroeg op gemiddeld zo rond een uur of 5 om zo rond half zeven, als het licht is op pad te gaan en de koele uren zoveel mogelijk te benutte. Gisteren waren we in Pamplona, de stad van Hemingway waar de stieren gedurende een week dagelijks door de straten worden gejaagd en moedige mannen ze op hun beurt proberen te ontwijken. Verder is het een echte Spaanse stad met die specifieke sfeer van landerigheid en historie. Vandaag zijn we weer een stukje zuidelijker gegaan om binnenkort bij te buigen naar het westen en dan via steden als Borgos en Leon naar Santiago te lopen. We gaan nog steeds erg goed, het lopen gaat ons ook in de hitte goed af en we profteren van de opgebouwde conditie en de verloren kilo,s. Vandaag zijn we aangekomen in Puenta la Reina en via de eeuwenoude pegrimsbrug de stad uitgelopen om er straks weer terug te keren voor een heerlijke cerveza of iets anders kouds. Amogos voorlopig is dit de meest recente update, ik hoop dat we er nog enkele kunnen laten volgen en voor hen die gereageerd hebben; hartelijk dank, we stellen het zeer op prijs en beschouwen het nog steeds als morele ondersteunong ( die we af en toe nog goed kunnen gebruiken)Voor iedereen die op vakantie gaat: veel plezier, geniet ervan en hasta luega, Ineke en Ad

[ 5 reacties ] ( 2925 keer bekeken )
St. Jean Pied de Port 
Thursday, July 13, 2006, 10:07 AM
Lieve allemaal. We zijn er!!!! We staan op de grens van Frankrijk en Spanje. Slechts een hele grote berg scheidt ons,deze gaan we morgen tackelen.Vandaag genieten we van een rustdag en van de Baskische sferen die ons omringen. Vanaf de Perigord zijn we afgezakt naar de Gironne en nu de Pyreneen Atlantique.Het landschap is erg gevarieerd geweest en soms erg pittig,maar we hebben het in de pocket.We slapen in de meest gevarieerde onderkomens en ontmoeten allerlei mensen en mede pelgrims wat natuurlijk erg leuk is. Het gaat goed onze gezondheid,de knie van Ad houdt stand. Morgen gaan we 952 meter klimmen en zijn dan in een dag de berg over en gaat onze Camino in Spanje verder. We hebben tot eind Aug. de tijd dus dat gaat lukken, we hebben er erg veel zin in.Bedankt voor alle lieve berichtjes en verjaardag wensen het doet ons goed!!!Voor nu heel veel liefs van ons en tot de volgende keer Ad en Ineke

[ 2 reacties ] ( 899 keer bekeken )
van Nevers naar la Chartre naar de Dordogne 
Wednesday, June 28, 2006, 08:01 PM
Hallo Allemaal.we hebben een prachtige tocht gelopen tot aan la Chartre, in midden Frankrijk.Vandaaruit zijn we nog eens gaan bekijken hoe we verder willen/kunnen. De GR die we liepen was/ is prachtig maar ook erg tijdrovend zodat we besloten hebben om de route te verlaten en de meer praktische en snellere historische route te nemen.Dat houdt in dat we minder langs de natuurpaden lopen en meer asfalt gebruiken. Dardoor zijn we inmiddels in de Dordogne geraakt waar we de meest fantastische mensen ontmoeten die ons steeds weer een stapje verder helpen. Ook hebben we een rendez vous gehad met onze dierbare vrienden Mels en Rianne die de moeite hebben genomen om vanuit NL ons in FR op te zoeken. Een onvergetelijke ervaring. Het lopen verloopt verder prima, het zijn hele afstanden en mijn knie doet het redelijk maar nog steeds niet erg goed. Het wordt het er niet beter op maar ook niet slechter zodat we nog steeds verder kunnen. We hopen over pakweg 14 dagen Spanje te bereiken en kijken erg uit naar de oversteek van de Pyrenneen. Op dit moment woredt er op ons gewacht voor het eten, eend, zodat we onze gastheer niet langer kunnen laten wachten. Heel veel liefs en groeten voor iedereen; Ineke en Ad

[ 256 reacties ] ( 572 keer bekeken )
Nevers 
Saturday, June 17, 2006, 02:05 PM
Hoi allemaal,
Allereerst bedankt voor de leuke reacties. Ze zijn een hart onder de riem, bij het vorderende herstel van mijn knie. Tis nog niet helemaal in orde maar het gaat steeds beter, en we lopen alweer zo,n 20 km per dag. Hoe ver we daar mee komen zien we nog wel; maar dat we in S de C komen staat vast. Na ons vertrek uit Vezelay zijn we door prachtig heuvellandschap met schitterende wouden, geen bossen, gelopen en inmiddels via Charite sur Loire in Nevers beland waar we vandaag genieten van onze rustdag die we ook benutten om orde op zaken te stellen. We doen dat vanuit een nonnenklooster waar ook het lichaam van St. Bernardette, je weet wel, uit Lourdes, wordt bewaard. Dat is een indrukwekkende ervaring vooral nu we ons steeds meer realiseren dat er op een of andere manier een kracht met ons is. Snappen doen we het niet maar we zijn er inmiddels wel van overtuigd dat we een beschermengeltje hebben. Dat bleek ook afgelopen week toen ik (Ad) een geweldige val maakte waarin ik in een split second opnieuw het einde van onze reis voorzag. Gelukkig viel het allemaal reuze mee en kunnen we gewoon verder, nu richting Limoges.Ook met Ineke gaat het erg goed, over het sterke geslacht gesproken, daar hoor je mij niet meer over. Morgen gaan we weer en route en hebben veel plezier met de erg leuke ontmoetingen met de mensen en mede pelgrms die we mogen ontmoeten. Vandaag ook weer een fototoestel aangeschafd, maar we zijn dik tevreden over de resultaten van de foto,s met de GSM. Tis nu weer even wachten tot we een nieuwe voorraad laten branden voordat Lieneke een selectie maakt en die weer op het weblog plaatst. Verder zijn we blij met alle vormen van berichten, via tel. of de reacties op het log. Voor dit moment even geen verder nieuws, we zoeken een plekje in park of terras en gaan rustig verder met het Grote Genieten. Veel liefs voor iedereen, Ineke en Ad

[ 7 reacties ] ( 1607 keer bekeken )

Back Next